Labs fotoaparāts iesācējam

Sveiki.
Lūdzu, iesakiet labu fotoaparātu iesācējam.
Šobrīd man ir Sony DSC-P200. Bet fotografējot cilvēkus, nedod Dievs, mazākā kustība vai gaismas maiņa, tā pilnīga migla. Pagaidām gan nav vajadzības uz aparātu vairāku tūkstošu vērtībā vai tādu milzi, ka jānoalgo darbinieks, kas to visu stieps , bet tādu dikti labu aparātu, lai prieks bildēt :)
Jau iepriekš liels paldies :)

primats      Pakroko smadzenes izlasot instrukciju un tas pats būs labs.

lykke      Carpe_Diem (2011-12-21 09:38) viedoklis - vienīgais jēdzīgais koments

piemēram mana paša pieredze - kad biju sīks, man tēvs bija Zenītu nopircis un tad kad pēc daudziem gadiem jau pats sev pirku - noļembājos un nopirku (arī sony) ziepeni - arī teica no malas - tas taču digitālais, krutta ... utt ... - muļķis biju. toties kā pēc tam spļaudījos!!! O-oo! par izmesto naudu un tamlīdzīgi.
tagad man jau labu laiku ir spogulene - Canon EOS 400D - ne ar ko nesalīdzināt! Spogulenei ir ļoti daudz priekšrocību un viena no svarīgākajām ir tā, ka ja tu ieraugi foršu kadru, tad arī uzreiz vari to bnofotografēt (ļoti ātri reaģē) pretstatā ziepenēm, kuras tu ieslēdz, tad izbīdās kaut kāds pim... oi, piedodiet - objektīvs izbīdāmais un tad tu spied knipsi un tad tur sāk automātiski uzstādīties asums, parametri ... bet pa to laiku tavs kadrs ir aizlidojis, aizbraucis, vienvārdsakot - beidzies. tici man - tas nav to vērts. ja tev interesē gabarīti - fočē ar telefonu - lai ieliktu bildi draugos - tagad telefoni ir gana kruti un bildes sanāk daudzmaz normālas
bet fotografēšanai - viennozīmīgi - spoguleni. par to naudu (Ls 346) Canon EOS 550D ar vēl īsu video funkciju - vispār ideāli! un objektīvs kit - nekāda vaina. Turklāt spogulene fočē RAW formātu - tu tur vispār TĀ-ĀDAS detaļas vari izvilkt

karoči - aizrāvos :DDD

pērc to kanonu ar kitu un kā iesācējam būsi pārlaimīga :))) veiksmi! :)))

lykke      ps - tikko iegāju guglē paskatīties - kāds tad izskatās vismaz tavs soņka - nu bļin, pilnīgi kopija manējam - mans tikai vecāks. vienīgais labums no tā fočika ir ka tur vismaz laikam tas karls zeiss optika - labas krāsas - VISS

es to fočiku atdevu mammai - ieslēdzu uz to zaļo režīmu (pilnīgo automātu) un tagad viņa fočē visu kas pagadās :)))

bet nu aparāts ritīgs štrunts - uzreiz saku (piedod) :D

Dzastina      Ja kustēsies un knipsējot līgosies, tad par 2 štukām fočēs štruntīgi.
Manējais pa 150 bildē supperīgi.

Noodles      Iesācējam der JEBKURŠ aparāts, galvenais ir to apgūt. Kā man savulaik Viļa Rīdzenieka pēdējais skolnieks mācīja - bildē nevis fotokamera, bet gan cilvēks. Tātad - ja grib bildēt sakarīgi, attiecīgi jāsāk ar Homo Erectus pārtapšanu vismaz Homo Habilis "svara kategorijā". :D
Tas nozīmē vispirms apgūt pašus pamatus, un sākt ar instrukcijas izlasīšanu tam pašam ziepim. Un trenēties, protams. Ar to pašu ziepi.

JurisK      Pilnīgi piekrītu tam, ko teicis Marshall! Tu galīgi neesi apguvusi sava fotoaparāta iespējas, bet grasies izsviest zemē naudu krietni sarežģītākai mantai. Tieši tā, nomētāju ar akmeņiem!:)

Vucis      Pilnīgi piekrītu Marshall komentam. Vispirms būtu jātiek skaidrībā par:
1. tava aparāta iespējām, respektīvi, kas ir kas.
2. kas dara bildi pārāk tumšu vai, gluži pretēji - pārāk gaišu pāreksponētu.
3. kādēļ vispār bildes mēdz sanākt izplūdušas un ko var darīt lietas labā.

Ir pietiekami daudz grāmatu par šo tēmu un vēl vairāk visāda kalibra literatūras un pamācības internetā. Baidos, ka tad, kad būsi izdevusi normālu summu par spoguleni, būsi pagalam vīlusies par nepareizi eksponētām, miglainām, bildēm nedabiskās krāsās, jo tev, acīmredzami, trūkst zināšanu par fotogrāfijas pamatiem.

Izmetot naudu dārgai tehnikai, izpratne par to funkcionēšanu netiek dota līdzi bonusā.

lauda      man personiigi ir sony dsc-hx5v,esmu ljoti apmierinaats gan ar foto,gan ar video(full HD)

sfstudio_lv      Pārdodu Nikon D40 par 150 Ls. Ļoti labs aparāts. Iesācējam pietiek atliektiem galiem. 2012-02-01

Hammer      Tavs P-200 jau ir veterāns, ar lēnu reakciju, tas tiesa. Spoguļkamera būtu viena opcija, Canon 550 ar standartobjektīvu būtu ok. Bet ar standartobjektīvu telpās diemžēl vevienu bildi neuzbildēsi.
Ja gribi ko mazāku, paskaties Fujifilm X10- tas ir diezgan labs jauns aparāts. 10 kadri sekundē fotografē, gaiša optika, liela matrica (kas ir ļoti svarīgi) un HD video 30 kardi sekundē.
http://www.dpreview.com/products/fujifilm/compacts/fujifilm_x10
Maksā gan bargu naudu- Ls 345. Vēl vari paskatīties kā alternatīvu Canon G12- 310 naudiņas. No lētāka gala: CANON PowerShot SX150 IS- 120 Ls- un arī nebūsi zaudētāja, jo jaunākās paaudzes aparāti ir makten ašāki par vecajiem. Ja Tev jābildē no attāluma un kustībā, tad aizmirsti par ziepīšiem, jo tur vajag spoguleni+ļoti gaišu tele optiku, kas maksā ojojoj. Taču pastudē teoriju, kas ir aperture jeb ekspozīcijas laiks, diafragma, ISO, baltā balanss- tas ļoti daudz palīdzēs. Un tas NAV tik sarežģīti, kā sākumā liekas. Lai veicas izvēlē un bildēšanā;)
P.S. Ar ziepju trauku var nofotografēt tiešām ekselentas bildes.
2012-02-09

Hammer      P.S. Nopērc no kolēģa sfstudio_lv Nikonu D40 un bildē ar prieku;) 2012-02-09

purify      iemaacies fokjeet ar zeniitu.. un kad maaceesi tad tev jau buus skaidrs viedoklis par to ko gribi.. 2013-02-23

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu