Kādu fotoaparātu pirkt?

Man ir aktualizējusies nepieciešamība pēc jauna fotoaparāta. Ar veco bildes sanāk labas, bet krāsas jāeditē fotošopā. Tā kā no jaunajiem fotoaparātiem lielas sajēgas nav, tad man ir jautājums, vai pastav iespēja, ka fotogrāfijās ir uzreiz atbilstošās krāsas?

ketija64  1   Ar Sony sanāk ļoooti labi tuvplāni ,portreti utt... 2020-03-01 20:10

Luusila    2 "atbilstoši krāsai",hahaha. 2020-03-01 21:41

rinkulis      Tā - nu tagad jau mēs runājam par lietu. Tātad foto vajadzīgi produktu reklāmai. Tas visu maina.
Ja gribi precīzas krāsas, tad NAV citu variantu, kā lietot krāsu pasi: Piemēram X-rite color checker passport.
Tātad - tā ir kalibrācijas kartiņa ar precīzām krāsām, kuru novieto vienā no foto pie atbilstošā apgaismojuma. Pēc tam šo kontrolkadru izmanto, lai noteiktu ideālo baltā balansu un krāsu korekcijas visai foto sērijai.

Ja par "profesionālu" kvalitāti - tad jādomā par to, kas ir objekts. Fotoaparāta modelim ir sekundāra nozīme, bet objektīvs (optika) - gan daudz ko maina, bet lai ieteiktu konkrētu komplektiņu - ir jāzin precīzi, kas ir objekts. Iespējams kaut ko var salasīt arī lietotu... Visu nosaka situācija.
2020-03-01 23:46

Mavs      Kādu fotoaparātu pirkt? foto Tādas "ceļojuma līmeņa" bildes šodien var uztaisīt ar labu telefonu. 95% cilvēku neko vairāk arī nevajadzēs. Pats jau trešo gadu lietoju HTC U11+ un liela daļa bilžu taisītas ar to.
Vairāk jau tad jāpievērš uzmanība kur un kādos apstākļos taisies filmēt, jo kvalitāti šodien praktiski visi aparāti nodrošina labu.
Es gan pēdējā laikā vairāk aizraujos ar video, bet manā praksē daudz vairāk nosaka aparāta funkcionalitāte un apstākļi, kuros būs jābildē / jāfilmē. Ceļojumos parasti ir līdzi SONY CX730 videokamera (ar kuru filmēšanas procesā var uztaisīt arī kādu bildi), tad ir GoPro 7 Black, kas tiek izmantota ekstrēmākās situācijās, ko var piestiprināt pie ķiveres, kuģa reliņa, jahtas masta, velosipēda stūres, mašīnas bampera vai vēl kur citur - tā var iegūt kolosālus rakursus, ko neiegūsi ar citu kameru. Vēl ir līdzi labs un kompakts drons - tas arī nodrošina 4K video un nevienam parastam aparātam nepieejamus skatus no augšas, "perspektīvā", vari parādīt unikālus dabasskatus vai būves baudāmā rakursā. Un visbeidzot kabatā ir iepriekšminētais telefons, ar ko var uztaisīt kādu fikso grupas bildi vai "eu, nobildē mani pie tā pieminekļa !".
Ar šādu tehnikas komplektiņu var uztaisīt daudz vairāk interesantu bilžu, nekā ar megadārgu spoguleni, kas jāsargā kā jēla ola. Kāda jēga mērīties ar megapikseļiem un objektīva garumu, ja vairumā gadījumu bildē lietas, ko var sabildēt ar telefonu ? Vot paņemiet savu spoguleni un uzstiepjiet trīs dienas ejot kaut kur kalnā - un tad paskatīsimies kas jums sanāks ! :)
2020-03-02 09:21

vilx    1 Kādreiz cilvēki, pirms sāka kaut ko darīt, nopirka vai bibliotēkā paņēma grāmatu par attiecīgu tēmu. Sākotnēji internetā varēja arī nokačāt rokasgrāmatas par praktiski jebkuru savu potenciālo hobiju. Vēl meklēja iespējas šo lietu apgūt domu draugu pulciņos, vai kursos.

A te kā vecā aņukā: kovbojs atnācis ciemos pie kaimiņa, skatās- stūrī klavieres stāv, un jautā saimniekam: "vai spēlēt arī māki?" Tas atbild: "Nē, bet Billijs mākot, viņš vienu vakaru atnāks un parādīs".
2020-03-02 10:57

joens      Man telefonā diezgan laba kamera (trūkums, ka nav maināmo objektīvu, ko arī jaunie 3-4-objektīvu telefoni risina tikai minimāli), bet atlidoju vakar, šodien skatos uz lielā ekrāna, bildes galīgi garām. Bija ļoti kontrastaina gaisma un tas atsaucies arī uz bildēm (tumsā/ēnās noslēpušās detaļas), pie tam, ciparniekiem jau tāpat diapazons ir ļoti šaurs (filmai atkal ļoti plašs,tur kontrastainu bildi speciāli jāmāk uztaisīt). Attiecīgi tagad katru bildi būs jāapstrādā. Un tas ne jau smukumbildēm, bet darbam vajadzīgiem kadriem. Labā apgaismojumā, nesteidzīgos apstākļos gan jau telefons arī preces bildēšanai var izrādīties pietiekams.

No otras puses - nopietnā biznesā ir ļoti maz lietu, kas viens-divi gatavas pašas no sevis. Bieži rezultātam nākas veltīt daudzākas darba stundas pat speciālistiem, kur nu vēl tējkannai.
2020-03-02 15:30

Dvinsky      Manuprāt bilžu profesionalitātei ir mazs sakars ar kameras modeli. Kamera ir tikai instruments meistara rokās. Tēlaini izsakoties -sūdīgs gleznotājs neradīs šedevru, arī ar pašām labākajām otām un krāsām.
Vēl - profesionāli izmantojamām bildēm pēcapstrāde ir obligāta. Ja negribās čakarēties ar fotošopu, vienkāršai rediģēšanai parasti izmanto Adobe Lightroom. Daudz ātrāk.
2020-03-03 16:21

Bormans64      Labdien, ja gribat reālas krāsas un labu kvalitāti, tad iesaku full frame Sony a7m3 ar Zoom objektīvu 24mm-105mm f/4, tas aizvieto trīsss objektīvus, kamera derīga arī video uzņemšanai pat 4K, gan kamerai, gan objektīvam ir stabilizācija, akumulātors strādājot visu dienu izlādējas tikai par 70%. Divus gadus lietoju un nenožēloju, pat zibspuldzi paņēmu atbilstošu HVL-F43m. 2020-03-06 15:53

Ako      Nu vispirms jāizlasa jebkura fotoaparāta instrukcija( nu tā kura tikai muļķiem domāta😂)...tur ir tāds jēdziens kā baltā bakanss un kā viņu iestādīt. Jāsāk ar to nevis šopu...Tici-tie kuri izdomāja fotoaparāta algoritmu ir krietni virs tavām zināšanām un prasmē fotošopā! 2020-03-07 02:35

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu